Skip to content Skip to navigation

 

Of het drukst bezochte ondernemerscafé van uw sector …..
….met conférences en debatten van gerenommeerde CEO’s/ondernemers uit uw sector.

Woensdag 7 februari 2018
15u00
Data Driven Maintenance 2020
Data Driven Maintenance2020
Dirk De Nutte
Managing Director
Allied Reliability Group (ARG)

ARG EMEA is een condition monitoring en betrouwbaarheidsingenieursbedrijf gespecialiseerd in het financieel optimaliseren van het onderhoudsgebeuren door data gedreven onderhoud. Dirk is sinds 2016 lid van het bestuur van AGORIA Vlaanderen en is tevens lid van de stuurgroep voor de digitalisering in de industrie. Industrie 4.0 verwijst in het bijzonder naar de doorgedreven digitalisering van de industrie die momenteel plaatsvindt en die ook een innovatieve arbeidsorganisatie en de overgang naar een vernieuwd en flexibel arbeidsmarktmodel vereist. Om de sprong te maken naar Industrie 4.0 is het dan ook essentieel dat er geïnvesteerd wordt in de verdere ontwikkeling van nieuwe productiemethoden en –technologieën.

16u00
Hybrid Manufacturing 2020
Bert Lauwers
Bert Lauwers
Prof. Dr. Ir / Dean
Faculty of Engineering Technology, KU Leuven

Manufacturing industries have more and more to deal with the machining of complex shaped components, often in small series and fabricated in difficult to cut materials. Hybrid manufacturing technologies can face these challenges. They can be obtained by integrating production processes on one single machining platform and/or combining process mechanisms to enhance machining. After giving a brief introduction and classification of hybrid manufacturing technologies, this presentation focusses on some important hybrid technologies with large potential for industrial applications. Due to the complexity, there is a strong need for industry 4.0 aspects such as advanced monitoring, process control and process modelling.

17u00
ADDITVE MANUFACTURING 2020
Bart Van der Schueren
Bart Van der Schueren
CTO
Materialise

3D Printing or Additive Manufacturing is generally considered as a game changer in the make industry. But what is the real potential of Additive Manufacturing and how will it change the way that production will happen in 2020?  Materialise is active for more than 27 years in Additive Manufacturing and has been seeing the evolution from prototyping applications to real end-use part manufacturing.  This presentation will give a number of use cases where Additive Manufacturing is successfully implemented and will sketch a perspective of future applications.

18u00
MANUFACTURING 2020
Ideas Battle Arena 2018
Manufacturing 2020 Outlook – Powered by Agoria
 • Marc Lambotte | Agoria
 • Bart Van der Schueren | Materialise
 • Dirk Torfs | Flanders Make
 • Bert Lauwers | KU Leuven
 • Luc Bovijn | Dana
 • Stefaan Boterberg | Duracell Batteries
 • Patrick Dooms | Daikin

3 technologie-experten en 4 CEO’s uit de maakindustrie/machinebouw delen met elkaar hun inzichten, doelstellingen en uitdagingen omtrent hun sector en businessmodel naar 2020 toe. Ontdek hoe vooraanstaande experten en ondernemers hun technologie, organisatie, businessmodel en strategie voor 2020 uittekenen. Een debat voor ondernemers en hun staf die, met nieuwe inzichten en met de neus in dezelfde richting, hun onderneming future proof anno 2020 willen maken.

Donderdag 8 februari 2018
15u00
Hoe bereidt Melotte NV zich voor op 2020?
Peter Perremans - MNE 2018
Peter Perremans
CEO
Melotte NV

Melotte is een toeleverancier gespecialiseerd in het aanmaken van onderdelen met hoge precisie, complexe vormen, speciale materialen en dit in kleine aantallen. Bij de productie worden zowel klassieke methodes zoals draaien, frezen, slijpen en vonkerosie als innovatieve 3D-printtechnieken ingezet. Ontdek met welke uitdagingen Melotte geconfronteerd wordt en hoe ze hun businessmodel naar 2020 toe uittekenen.

16u00
Van Lean Robotics Technology Start-up naar future proof KMO – Challenges !
Glenn Mathijssen - MNE 2018
Glenn Mathijssen
 • Co-Founder Alberts NV
 • PhD candidate VUB
Een woestijn vol concurrentie: de vending machine- of verkoopautomaatindustrie. Verrassend genoeg vormde deze voor een technology startup de ultieme voedingsbodem om te groeien en bloeien. Al surfend op KMO's met jaren lange ervaring wist Alberts de eerste vending machine voor verse en gepersonaliseerde smoothies te ontwikkelen en te produceren. Uw vraag: hoe succesvol samenwerken met startups? Onze vragen: hoe evolueren en opschalen naar gevestigde waarden toe? Let's talk!
17u00
Flanders Make in West-Vlaanderen: driving innovation in production technology for manufacturing customized products at the cost of series production
Dr. Ir. Dirk Torfs
CEO
Flanders Make

Flanders Make zal haar onderzoek, innovatiediensten en infrastructuur bundelen rond het thema productie-assemblage technologie op een derde site, gevestigd in West-Vlaanderen.
Deze site moet DE hot-spot worden van onderzoek en innovatiedienstverlening omtrent productie-assemblagetechnologie voor KMO’s en grote bedrijven in Vlaanderen en ver daarbuiten.
De site wordt DE co-creatie-omgeving met state-of-the-art infrastructuur, gebruik makend van Industrie 4.0 technologie, waar grote bedrijven, KMO’s en kennisinstellingen mekaar vinden om antwoorden te zoeken voor hun uitdagingen, dit zowel individueel of in groep. Hiermee ondersteunen we vanuit Flanders Make zowel productontwikkelingen van mechatronische systemen in de sectoren machinebouwers en voertuigen als de productie ervan. Verder zal dit de bedrijven helpen om de digitale transformatie van hun productieomgevingen te versnellen. Samen kunnen we zoveel meer dan individueel. Dit moet Vlaanderen toelaten om de productie in Vlaanderen te verankeren, te verbreden en te versterken, maar ook productie terug naar Vlaanderen brengen en een sterke maakindustrie op te bouwen die welvaart creëert.

17u15
Disruptival – The Conference
 Disruptival – The Conference

Disruptival – The Conference wordt dé apotheose van MNE 2018.

Exponential Academy, een initiatief van de POM West-Vlaanderen, Antwerp Management School en TUA West, organiseert een  conferentie in stijl dat u en uw team ‘disruption alert’ maakt.  Drie internationaal bekende sprekers uit de technologiesector steken de koppen bijeen op een exclusieve soirée met debat 
en receptie.

Dit is een arrangement ter waarde van 120 euro per persoon dat u gratis wordt aangeboden. De plaatsen zijn heel beperkt en de sprekers erg gegeerd.

17u15 Ontvangst
17u45 Verwelkoming
Piet Verhoeve, TUA West | strategisch adviseur
17u50

Innovatiedebat 2018
met oa

 • Bruno Van Den Bossche, CTO Televic
 • Maka De Lameillieure, head of research and development Antwerp Management School
 • Stefan Grosjean, founder & CEO Smappee
18u20

‘Think big, act global’
Interview met Peter Torreele, managing director, 3RT Labs | voormalig directeur, World Economic Forum
Peter deelt zijn visie op het ondernemerschap van de toekomst en de kunst om op een totaal nieuwe manier naar uw bedrijf te kijken en disruptie te omarmen.  Een ‘global mindset’ mag daarbij niet ontbreken.  Omarm de toekomst, wordt een disruptor en durf internationaal gaan!

Na zijn rijke ervaring in topjobs bij Danone, Roche en het directeurschap bij het World Economic Forum startte Peter zijn eigen bedrijfjes.  Ondertussen is hij managing director bij 3RT Labs.  Daar worden de nieuwste disruptieve technologieën ingezet voor de traditionele houtindustrie.  Jong hout om tropisch hardhout van te maken, en dat op een duurzame manier, het kan! Daarnaast valoriseert Peter zijn brede expertise in de begeleiding van start-ups in volle groei binnen het adviesbureau ‘Your Next Step’.

18u50

‘Go digital, stay human’
Christian Kromme, futurist | keynote speaker | auteur
Christian toont hoe Disruptie & Verandering omgezet kunnen worden in Kansen & Voordelen.  Hij vertelt hoe we als bedrijf kunnen anticiperen op disruptie door te surfen op de golven van verandering en ons niet te laten overvallen door die golven.  Een positief verhaal dat u helpt om zelf de volgende technologische golf te voorspellen en deze om te zetten in een competitief voordeel.  

Christian was zelf 15 jaar lang een tech-ondernemer tot hij het DNA achter disruptieve innovatie ontdekte en hoe dat gebruikt kan worden om de volgende grote golf van technologische disruptie te voorspellen.  Hij is auteur van de bestseller ‘Humanification - Go Digital, Stay Human’.  

19u25 Slotwoord
Jean de Bethune, voorzitter POM West Vlaanderen en Gedeputeerde voor Economie
19u30 Netwerkreceptie: we sluiten aan bij POM Late Shift@MNE

 

Moderator: Ianka Fleerackers,
chief storyteller, inspirational speaker & CEO Thought Leaders

Na een succesvolle carrière als actrice en mediapersoonlijkheid, is Ianka het ondernemerschap ingedoken.  Met haar Thought Leaders Academy traint, coacht en begeleidt Ianka en haar team CEO’s, leidinggevenden, ondernemers en academici in het ontwikkelen van thought leadership in tijden van snelle verandering en radicale innovatie.  Haar focus ligt op public speaking, storytelling en personal branding.

17u15
POM Late Shift - nocturne voor u en uw team
POM Late Shift @ MNE 2018

Vanaf 17u15 wordt MNE 2018, in samenwerking met POM West-Vlaanderen, “the place to be” voor ondernemend West-Vlaanderen. We zullen inspireren met Disruptival – The Conference waar twee internationaal bekende sprekers uit de technologiesector u op sleeptouw nemen. Connecteren doen we tijdens de informele POM Late Shift@MNE.

Tijdens uw beursbezoek aan MNE 2018 nodigen we u ook graag uit naar de POM Smart Tech Box, waar West-Vlaamse kennisinstellingen de samenwerking tussen industrie en kennisinstellingen aantonen.

Op dag twee kan u uw beursbezoek aan MNE 2018 afsluiten samen met uw team op de POM Late Shift@MNE. Keuvel na met andere standhouders en bezoekers en geniet ondertussen van een frisse pint gecombineerd met een flinke portie West-Vlaamse stoverij met frietjes. De deelnemers aan Disruptival – The Conference sluiten ook hierop aan.