Skip to content Skip to navigation

Expert Classes 2018

10u00 - 10u30
Smart technologies, don’t make me think!
Bart Lamot
Bart Lamot
ICT Group

In een decennium zijn we van soms connected naar altijd online (op meerdere devices) gegaan. De digitale transformatie is ingezet en dit was slechts de proloog.
De nieuwe mogelijkheden worden nu pas net duidelijk en ze zijn al binnen het bereik van iedereen. Wil je een bank starten? Dat kan met open source software. Of wil je reserveonderdelen printen? Ook dat kan. Zelfs machine learning en deep learning zijn binnen handbereik gekomen.
Maar is het allemaal wel zo makkelijk? Is de toekomst aan de nerds, of is het voor iedereen?
ICT Group is voornamelijk actief in Nederland maar heeft ook vestigingen over de grens, zoals in België, Bulgarije en USA. Klanten van ICT Group zijn over de hele wereld actief en onze projecten hebben dan ook een internationaal karakter.

10u30 - 11u00
Waarom digitalisatie van de ganse waardeketen tot grote doorbraken kan leiden
Wim Van der Borght - Abiss 2018
Wim Van der Borght
Reynaers Aluminium nv

Reynaers Aluminium is specialist in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminiumtoepassingen voor buitenschrijnwerk. Met dit productengamma van zowel standaardoplossingen als ontwikkelingen op maat, realiseren de meer dan 5000 partners wereldwijd de productie voor zowel particuliere, commerciële als industriële gebouwen. Door in te zetten op doorgedreven digitalisatie binnen de complete waardeketen werd de transitie gemaakt van een klassiek productiebedrijf naar een hightech organisatie. Grote doorbraken werden gerealiseerd door het sluiten van de digitale draad doorheen de ganse waardeketen.

11u00 - 11u30
Artificiële Intelligentie: de hype voorbij...( en op weg naar uw bedrijf)
Wouter Gevaert - Abiss 2018
Wouter Gevaert
NMCT – Howest

Artificiële intelligentie - sciencefiction die realiteit is geworden - geraakt meer en meer ingeburgerd in ons dagelijks leven. Ook bedrijven beginnen het enorme potentieel van AI in te zien en beseffen dat ze artificiële intelligentie zullen moeten omarmen om concurrentieel te blijven. Deze presentatie zal dieper ingaan op de huidige stand van zaken en de toekomstige evoluties van AI.

11u30 - 12u00
Industry 4.0 adoption: Increase your SPEED through SMART CO-CREATION
Paul Peeters - Abiss 2018
Paul Peeters
Agoria

Technologische evoluties omtrent het thema digitaliseren van productie zijn enorm toegenomen. Voor een enkel productiebedrijf is het bijna onmogelijk geworden om steeds op de hoogte te blijven van alle recente technologische doorbraken. Indien het bedrijf wil (blijven) behoren tot a Factory of the Future, is het van het grootste belang dat het bedrijf samenwerkt met partners. Co-creatie wordt uiterst belangrijk. We zullen vertellen over enkele eerste ervaringen met het onderwerp. 

12u00 - 14u00
Lunchbreak - Pitch & visit
14u00 - 14u30
How Blockchain will impact industry 4.0
Thomas Marckx / Gene Vangampelaere
The Ledger / Howest

Ondanks de nog steeds toenemende hype  omtrent het thema Blockchain, worden de mogelijkheden en kansen steeds concreter.
Waarom staan wij in de voorhoede van een paradigmaverschuiving? Hoe kan de industrie zichzelf voorbereiden om deze veranderingen te omarmen?

 

 

14u30 - 15u00
Sm@rt Plant
Hans Fastenaekels - Abiss 2018
Hans Fastenaekels
Vyncke

De volgende generatie industriële centrales die biomassa omzetten tot energie zal evolueren naar slimme installaties met behulp van IIOT en AI. Bedrijfsmodellen zullen zich aanpassen aan deze veranderingen. 

15u30 - 16u00
Waarom het digitaliseren van een productieomgeving zonder beveiliging is als rijden zonder gordel
Ulrich Seldeslachts - Abiss 2018
Ulrich Seldeslachts
LSEC (Leaders in Security & 3IF.be for digital industrial transformation)

Ooit geprobeerd om zonder veiligheidsgordel te rijden aan 250km/uur? Hetzelfde geldt voor digitaliseren zonder beveiliging. Bij het overschakelen naar digitaal wordt vaak niet gedacht aan cybersecurity. Overweeg om maatregelen op voorhand te nemen, samen met een architectonisch ontwerp dat de toegang beperkt en ook zorgt voor encryptie, functiesplitsing, bescherming van netwerken en apparatuur en het constant monitoren van gegevensstromen.  Een risicogebaseerde aanpak en een controlesysteem zijn de fundamentele vereisten van elk digitaal platform. Volg enkele praktische richtlijnen buiten ISA, ISO en leer hoe u aan de hand van enkele praktische voorbeelden al de eerste stappen kan ondernemen.

16u00 - 17u30
Ginbar - Meet & greet